Svenska studieförbundet söker en koordinator på deltid

07.08.2019 kl. 11:43
NYHET. Vill du vara med och stöda de finlandssvenska förbunden och centralorganisationerna? Svenska studieförbundet söker en koordinator som kan vara med och utveckla och genomföra verksamheten.

Vill du vara med och stöda de finlandssvenska förbunden och centralorganisationerna?

Svenska studieförbundet växer med fler medlemsorganisationer, fler deltagare och spännande projekt. Därför söker vi nu en koordinator som kan vara med och utveckla och genomföra verksamheten.

Om arbetsplatsen

Svenska studieförbundet är en plattform för samverkan. Svenska studieförbundets uppgift är att stöda medlemsförbunden i deras strävanden och att fungera som förbundens förbund. Vi har 64 medlemmar och det är finlandssvenska förbund och centralorganisationer. För att stöda de finlandssvenska förbunden erbjuder vi nätverksträffar, är en plattform för samarbete, skapar mötesplatser, ordnar evenemang, bevakar gemensamma intressen och informerar om och lyfter fram aktuella frågor och teman. Studieförbundets kansli finns på G18 i Helsingfors. Mer om Studieförbundet kan du läsa på vår hemsida www.studieforbundet.fi.

Om arbetet

Som koordinator på Svenska studieförbundet kommer du att få en inblick i Studieförbundets verksamhet och vara med i utvecklings- och planeringsarbetet. I arbetsuppgifterna ingår även att arbeta med Svenska studieförbundets kommunikation, uppdatera listor och dokument, delta i möten och föra protokoll samt arrangera och medverka i olika evenemang.

Tjänsten är en tidsbunden anställning på deltid: fram till och med den 31.12.2019 (med möjlighet till förlängning), och 20-50 procent av heltid. Tillträde så fort som möjligt, enligt överenskommelse. En prövotid på 1 månad tillämpas. I arbetet kan en del resor och kvällsjobb ingå.

Du som söker

Som koordinator varierar dina arbetsuppgifter med allt från att dokumentera genomförd verksamhet och självständigt sammanställa underlag till att möta Svenska studieförbundets medlemsorganisationer. Vi tror därför att du har lämplig examen eller pågående studier samt att du är noggrann, strukturerad och har ett stort intresse av tredje sektorn och av att samarbeta. Du är självständig, beredd att ta stort eget ansvar och vill utmana dig själv. Egen erfarenhet av uppdrag eller arbete i ideell sektor, kännedom om tredje sektorn i Finland och arbetserfarenhet av liknande uppgifter är meriterande.

Som koordinator i Svenska studieförbundets varierande verksamhet får du en möjlighet att bredda dina kontakter och kunskaper om den ideella sektorn. Du har möjlighet att utveckla ditt kunnande och vara med och bygga upp din arbetsbild.

Ansökan

Är du intresserad? Skicka din ansökan med CV, personligt brev, löneanspråk och referenser till mari.pennanen@studieforbundet.fi senast den 21 augusti. Har du några frågor eller vill veta mer om tjänsten så är du välkommen att kontakta verksamhetsledare Mari Pennanen per epost eller telefon, 040-7030279.

 

Obs - Vi söker också en praktikant för hösten 2019, läs mer här.

89584_t.jpg

Alla ungdomar borde få ha en orsak att åka Svenskfinland runt

INGÅNGEN. Civilsamhället har många betydelser, men den här gången tänkte jag lyfta fram betydelsen av att som ung få möjligheten och en orsak till att åka omkring i Svenskfinland.Läs mera »
02.04.2024 kl. 12:13
89579_t.jpg

Djupdykning som ny ekonomichef

BLOGG. Att vara ansvarig för ekonomin i en växande förening är både spännande och utmanande. Anna Voutilainen skriver i bloggen om hur hon tar AI till hjälp i arbetet. Läs mera »
02.04.2024 kl. 07:55
89498_t.jpg

Nyfiken på erfarenhetsutbyte med en finsk kollega?

NYHET. Vill du knyta kontakter över språkgränserna och bredda ditt nätverk? Eller är du nyfiken på hur arbetet inom en finsk civilsamhällesorganisation ser ut? Då är Förbundsarenans Järjestöhopping-samverkansmodell just för dig!Läs mera »
25.03.2024 kl. 14:04
89329_t.jpg

Arbetsvälmående – nyckeln till en engagerad personal

ARTIKEL Hur mår du på jobbet? Hur mår övriga medarbetar? Och vad är det som påverkar hur ni mår? Här kan du läsa om hur några ledare ser på arbetsvälmående och sin roll i att skapa en fungerande arbetsgemenskap.Läs mera »
11.03.2024 kl. 14:10
89286_t.jpg

Studio Dim utformar kampanjen Framtidsgåvan

ARTIKEL. Studio Dim är en design- och kommunikationsbyrå med en vision om att tillgängliggöra gott digitalt stöd för ideella initiativ. Tillsammans med Förbundsarenan har de utvecklat kampanjen Framtidsgåvan. Tillgänglighet och trovärdighet är avgörande när det gäller att sprida kunskap, menar Henrietta Andersson som tillsammans med Ida Dimic driver Studio Dim.Läs mera »
07.03.2024 kl. 09:39
89244_t.jpg

Att lyfta varandra till framgångar?

BLOGG. Varför är det inte fler organisationer som lyfter varandras verksamheter, initiativ och projekt? Robert Nilsson funderar i bloggen om det handlar om brist på tid eller en oro för att förlora uppmärksamhet för den egna verksamheten.Läs mera »
04.03.2024 kl. 15:39
89199_t.jpg

Civilsamhället, tredje sektorn eller ideell sektor?

INGÅNGEN. Begrepp och ord. Ibland känns det komplicerat och när man lärt sig det senaste dyker det upp nya termer. Nu verkar fler på engelska använda CSO där man tidigare använde NGO.Läs mera »
29.02.2024 kl. 12:29
89198_t.jpg

Hållbar verksamhetskultur

BLOGG. Hur kan vi inom våra organisationer främja ett hållbart arbetssätt, både för våra kollegor och för oss som leder? Och hur ska vi skapa en varm arbetsgemenskap när många arbetar på distans? Det är frågor som Susanne Norrbäck-Råman reflekterat över efter att ha gått kursen Hållbar verksamhetskultur.Läs mera »
29.02.2024 kl. 12:24
89197_t.jpg

Fem frågor till Robert Nilsson om projekt Finansieringskällor

ARTIKEL. Kampanjen Framtidsgåvan, företagssamarbeten och workshops. Det händer mycket inom projekt Finansieringskällor för förbunden. Vi ställde några frågor till projektledare Robert Nilsson om vad vi inte ska missa just nu. Läs mera »
29.02.2024 kl. 12:01