Järjestöhopping – nyfiken på hur andra organisationer jobbar?

03.05.2023 kl. 14:44
Vill du knyta kontakter över språkgränserna och bredda ditt nätverk? Är du nyfiken på hur arbetet inom en finsk civilsamhällesorganisation ser ut? Förbundsarenan lanserar Järjestöhopping för att ge anställda inom finlandssvenska förbund möjligheten att bekanta sig med arbetet och kollegor inom finska organisationer, och vice versa.

Järjestöhopping handlar om att ge finska och finlandssvenska civilsamhällesorganisationer möjligheten att nätverka över språkgränserna och bekanta sig med varandras organisationer och arbetsuppgifter.

Konceptet är enkelt – under hösten 2023 parar vi ihop anställda inom finlandssvenska förbund med anställda inom finska organisationer. De ihopmatchade paren har sedan som uppgift att besöka varandras organisationer och få uppleva hur en arbetsdag ser ut hos den andra organisation. Genom Järjestöhopping har du möjlighet att komma i kontakt med en ny organisation, och också dela tankar och erfarenheter kring arbetet med en kollega inom en finsk organisation.

Målet med Järjestöhopping är att kunna uppmuntra till mer samarbete och kontakt över språkgränserna och ge de finska civilsamhällesorganisationerna en möjlighet att lära känna det finlandssvenska fältet bättre.

Tidsplan

  • maj-augusti: anmäl intresse att delta
  • september: matchningsprocess
  • oktober-december: en arbetsdag då du besöker den andra organisationen och ni diskuterar arbetet och en arbetsdagdag då du tar emot ditt par, samt en kortare avslutningsträff. Att planera vad du vill fråga om och att planera dagen då du tar emot ditt par i din organisation ingår också, men du får stöd och förslag för detta genom programmet. Totalt handlar det om tre träffar. 
 

Vill du delta i Järjestöhopping? Anmäl intresse och berätta vilka teman du vill diskutera med en kollega inom en finsk organisation.

 Anmäl dig här senast den 31 augusti.

 

86534_t.jpg

Vem är årets ordförande 2023?

NYHET. Känner du en förbundsordförande som framgångsrikt skött sitt uppdrag? Förbundsarenans vandringspris delas i höst ut för tredje gången till en förbundsordförande. Nu kan du nominera!Läs mera »
29.05.2023 kl. 11:49
86533_t.jpg

Vill du bli Förbundsarenans praktikant?

NYHET. Förbundsarenan söker en praktikant för hösten 2023. Vi letar efter en företagsam och nyfiken högskolestuderande och erbjuder en unik inblick i förbundsvärlden och tredje sektorn.Läs mera »
29.05.2023 kl. 11:24
86499_t.jpg

Tidskriftsombud ska stödja de finlandssvenska tidskrifterna

De finlandssvenska tidskrifterna får sitt första tidskriftsombud då Kim Malmberg i juni inleder sitt arbete på Förbundsarenan. Han ska under tre år arbeta för att förbättra de finlandssvenska tidskrifternas verksamhetsförutsättningar. Läs mera »
22.05.2023 kl. 14:40
86449_t.jpg

Bra planering underlättar då förbundet får en gåva

ARTIKEL. Ett förbund får plötsligt ta emot en testamentdonation eller en annan penninggåva. Det kan vara både välkommet och överraskande. Så vad gör vi med pengarna nu då?Läs mera »
15.05.2023 kl. 08:52
86216_t.jpg

Förbundsrundan ger en bra bild av förbundsfältet

Medlemsenkäten Förbundsrundan har avslutats och svaren kommer nu att analyseras. Notera den 30 augusti i kalendern för då ges rapporten Förbundsbarometern ut. Läs mera »
04.05.2023 kl. 13:37
86215_t.jpg

Bidra till Nordiska ministerrådets visionsarbete

Finlandssvenska förbund och centralorganisationer bjuds in att delta i en diskussion kring det nordiska samarbetet. Vilka aspekter är viktiga för din organisation och dig? Delta på en digital plattform. Läs mera »
04.05.2023 kl. 13:21
86168_t.jpg

Var snäll mot dig själv!

BLOGG. Hur ska man ta vara på det egna välmåendet och undvika att hamna i en stressfylld situation? Malin Ström på Svenska folkskolans vänner delar med sig av sina lärdomar från en kurs i stresshantering som hon deltog i via Förbundsarenans Erasmus+ mobilitetsprogram. Läs mera »
28.04.2023 kl. 13:10
86142_t.jpg

Jubileum – mer än bara kostnader?

ARTIKEL. Då ett jubileum närmar sig för en organisation handlar mycket om planering. Men vad innebär detta i praktiken? När ska planeringsarbetet för ett jubileum börja och kan ett jubileum faktiskt också generera inkomster?Läs mera »
26.04.2023 kl. 11:31