Fördjupande kurs i layout

07.12.2022 kl. 12.00 – 16.00

Har du planer på att slipa formen för din tidskrift eller vill du bygga på din kunskap med layout? Välkommen på fördjupande kurs i layout!

Kursen är en fortsättning på den tidigare layoutkursen, men vi förutsätter inte att du deltagit i den. Tanken är att kursdeltagarna ska få fördjupa sig i det som de specifikt önskar att de har behov av. Det preliminära programmet är följande:

  •        Introduktion: det som är centralt att bemästra och tänka på när du formger en tidning
  •        Layoutuppgift samt genomgång
  •        Slipa egen layout samt personlig handledning och respons

Under eftermiddagen jobbar kursdeltagarna med material från sin respektive tidning. Ta alltså med egen dator och var redo att jobba med ett tidigare nummer. Mer information får du i god tid före kursen.

OBS! När du anmäler dig, meddela oss samtidigt vad du är mest intresserad av gällande layout med tanke på din produkt så kan vi förhoppningsvis skräddarsy kursinnehållet bättre.

Är du intresserad av att delta men kursen redan är full, se ändå till att anmäla dig till väntelistan. Får vi in tillräckligt många anmälningar ordnar vi ett ytterligare kurstillfälle.

Kursen leds av Rasmus Kyllönen, som har arbetat med både dagstidningsdesign och tidskriftdesign. På Hufvudstadsbladet var han layoutjournalist och infografiker och på Aller Ideas jobbade han med kommersiella tidskrifter. Han har även varit lärare på medielinjen på Prakticum. Han utexamineras från magisterprogrammet i journalistik vid Helsingfors universitet i december.

Ifall du har specifika frågor som du gärna skulle få svar på under kursen eller önskemål om innehållet, skicka dem till rasmus.kyllonen@gmail.com.

Kursen ordas fysiskt på plats i SFV-huset G18, Helsingfors. 

Anmäl dig här senast den 30 november.Plats
Evy Björkmanrummet, SFV-huset G18
Georsgatan 18
00120 Helsingfors