Medlemsförbunden deltar aktivt i Förbundsarenans verksamhet

26.04.2024 kl. 12:04
ARTIKEL. 63 av Förbundsarenans 68 medlemsförbund deltog i verksamheten under verksamhetsåret 2023. Att verksamheten lockar medlemmarna och anses relevant är grunden för allt Förbundsarenan gör, sade verksamhetsledare Mari Pennanen på vårmötet.
Text: Nadina Vihinen
Foto: Joanna Lindén-Montes

 

Den 17 april samlades 35 av Förbundsarenans medlemsförbund till Förbundsarenans vårmöte. Innan mötet öppnades var dagens snackis Förbundsarenans dedikerade personal som dagen till ära, oplanerat, färgkoordinerat sig i Förbundsarenans färger.

Vårmötet i sig förlöpte smidigt och efter att Förbundsarenans ordförande Linnéa Henriksson öppnat mötet valdes Språkambassadörernas verksamhetsledare Jaan Siitonen till mötets ordförande.

Verksamhetsledare Mari Pennanen presenterade årsberättelsen:
– Det är glädjande att så många av våra medlemsförbund aktivt deltar i verksamheten. Det påvisar att Förbundsarenan och verksamheten behövs, säger Mari Pennanen, efter att ha presenterat siffrorna på hur många av förbunden som deltagog i Förbundsarenans verksamhet under år 2023.

Under verksamhetsåret deltog 63 av 68 medlemsförbund, alltså 93 procent, i verksamheten. Förbundsarenan arbetar på nära håll tillsammans med och för medlemmarna.

Vårmötet godkände Årsberättelsen och bokslutet för år 2023. På vårmötet delades även vandringspriset Årets förbund ut till Norr om Stan.

 

Förbundsarenans medarbetare, oavsiktligt färgkoordinerade enligt Förbundsarenans logo på vårmötet. Från vänster Nadina Vihinen, Mari Pennanen, Robert Nilsson och Kim Malmberg.