Styrelsedagarna 2023

06 Oktober 2023 kl. 18.00–07 Oktober 2023, 14.00

Styrelsedagarna 2023 är en mötesplats för de finlandssvenska förbundens förtroendevalda. Under årets styrelsedagar dyker vi ner i temat delaktighet och demokrati för ett socialt hållbart samhälle. 

Förbundsarenan erbjuder förtroendevalda på förbunds- och centralorganisationsnivå möjlighet att träffa andra som också leder ett förbund. Under Styrelsedagarna får du möjligheten att nätverka, ventilera gemensamma utmaningar och konkret fortbildning i ditt ansvarsfulla uppdrag. På Styrelsedagarna får du möjlighet att reflektera över ditt förbunds plats i en större helhet. 

Evenemanget ordnas i huvudsak i SFV-huset i Helsingfors men du kan kan också delta på distans via Zoom. För dig som deltar på distans är programmet aningen kortare. 

Program

Fredag, kl. 18-20

Vi inleder Styrelsedagarna med humor och mingel. Komiker Alfred Backa bjuder på underhållning kring styrelsearbetet i förbundsvärlden.

Lördag, kl. 9-14 (programmet på distans pågår kl. 9-12)

Linnéa Henriksson, lektor vid Åbo Akademi, inleder lördagens program med en föreläsning kring civilsamhällets framtid. Som deltagare har du också möjlighet att delta i olika valbara pass och dyka ner i aktuella teman inom förbundsfältet. Självklart finns det även utrymme för att utbyta erfarenheter och umgås med andra förtroendevalda.

 Bekanta dig med utbudet valbara pass

Målgrupp

Till Styrelsedagarna 2023 bjuds Förbundsarenans medlemsorganisationers styrelser in. Vänligen skicka denna inbjudan vidare till alla i din styrelse. Verksamhetsledare vid Förbundsarenans medlemsorganisationer är också välkomna att delta, men detta förutsätter att även organisationens styrelse deltar. 

Praktisk information

Det kostar inget för inbjudna att delta, men organisationerna står själva för eventuella resor och övernattning. För inhiberingar senare än den 15.9 fakturerar vi en no show-avgift på 150 euro. Förtroendevalda i andra centralorganisationer än Förbundsarenans medlemsorganisationer är välkomna att delta om det finns lediga platser. Deltagaravgiften är 150 euro.

Anmäl dig här senast den 8 september. 

Välkommen med! 

 

Styrelsedagarna ordnas i samarbete med Svenska folkskolans vänner och med understöd av Svenska kulturfonden.

 Plats
SFV-huset G18/ Online
Georsgatan 18
00120 Helsingfors