Förbundens påverkare: sakkunskap

08.04.2021 kl. 13.00 – 15.15

För att kunna driva aktivt påverkansarbete krävs sakkunskap inom området. Att upprätthålla sin sakkunskap kan utmanas av bland annat tidsbrist och ett brett område. Så hur gör man för att hänga med och utvecklas i arbetet som sakkunnig?

Oscar Ohlis, socialpolitiskt sakkunnig på Förbundet Finlands Svenska Synskadade och Siru Lönnqvist, verksamhetsledare på VVS Föreningen i Finland, berättar om hur de upprätthåller sin sakkunskap, som inledning till diskusisonen. Vi diskuterar temat och utbyter erfarenheter för att lära oss av varandra och stärkas i vårt eget arbete.

Träffen ordnas på distans via Zoom och alla anmälda får en länk per e-post inför träffen. Välkommen med för att nätverka med andra personer som arbetar med påverkansarbete!

Anmäl dig senast den 1 april via denna länk.

Förbundens påverkare är ett nätverk för personer som arbetar med intressebevakning och påverkansarbete i de finlandssvenska förbunden och centralorganisationerna. Nätverket finns för att erbjuda påverkare möjlighet att enkelt komma i kontakt med personer som arbetar med påverkansarbete inom andra finlandssvenska förbund. Inom nätverket kan medlemmarna ställa frågor, be om råd, dela med sig av tips och erfarenheter när det gäller att arbeta med intressebevakning, och också dela information om aktuella ärenden som berör en bredare grupp. Nätverket formas enligt deltagarna och bygger på deltagarnas aktivitet.

Nätverketsträffarna för förbundens påverkare ordnas som en kurs i samarbete med SFV:s studiecentral.



Plats
vid din dator