Webbkurser: Civilsamhället och hållbarhet

02.12.2020 kl. 11:29
NYHET. Filip Wijkström, docent i företagsekonomi och miljöexperten Maria Wetterstrand diskuterade civilsamhällets betydelse för en hållbar framtid under Organisationskonferensen 2020. Nu kan du ta del av deras föreläsningar i efterhand.

Ett förändrat civilsamhällesklimat

Svenska folkskolans vänner och Förbundsarenan erbjuder föreningar, förbund och andra intresserade möjlighet att ta del av inspelat innehåll i form av en webbkurs från Organisationskonferensen 2020. Det övergripande temat är Hållbarhet. 

Filip Wijkström är docent i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm (HHS) och har sedan början av 1990-talet studerat och undervisat om det civila samhället och dess idéburna organisationer. Filip ansvarar för verksamheten vid Stockholm Center för Civil Society Studies (civilsociety.se) och arbetar också nära Ideell Arena i utvecklingen av deras ledarskapsprogram. 

Innehåll: Hur kan och ska de finlandssvenska ideella organisationerna förhålla sig till aktuella samhällsutmaningar? Det växer fram nya eller åtminstone annorlunda sätt för hur människor väljer att engagera sig. Detta påverkar också utrymmet och möjligheterna för de klassiska folkrörelserna att bedriva sin verksamhet, och andra aktörer träder in och tar allt mer plats i det civila samhället. Hur förhåller vi oss till dessa ändringar? Filip Wijkström presenterar olika perspektiv med utgångspunkt i sin forskning om civilsamhällets utveckling i Sverige. Vilka trender påverkar våra organisationer, hur påverkar civilsamhället utvecklingen av samhället och vilka trender bör vi vara uppmärksamma på för att leda våra organisationer mot en hållbar framtid?

Anmäl dig här

Civilsamhället en föregångare?

Svenska folkskolans vänner och Förbundsarenan erbjuder föreningar, förbund och andra intresserade möjlighet att ta del av inspelat innehåll i form av en webbkurs från Organisationskonferensen 2020. Det övergripande temat är Hållbarhet. 

Maria Wetterstrand är VD för Miltton Purpose, en hållbarhetskonsultbyrå som stöttar företag i att utveckla ett seriöst hållbarhetsarbete. Maria är också grön samhällsdebattör, föreläsare, engagerad moderator och skribent. Hon har tidigare fungerat som riksdagsledamot och språkrör för Miljöpartiet i Sverige.

Innehåll: Maria Wetterstrand inspirerar till vidare utveckling och arbete kring hållbarhet. Är civilsamhället en föregångare, och hur kan tredje sektorn påvisa sin kompetens, samt påverka och engagera andra sektorer i samhället? Maria ger råd och verktyg för ett välfungerande hållbarhetsarbete.

Anmäl dig här

Organisationskonferensen 2020

Viste du att det är möjligt att ta del av material och presentationer från Organisationskonferensen 2020 i efterhand? För oss är det vikigt att materialet och innehållet från konferensen lever vidare och att du och dina kollegor utnyttjar det även i framtiden. 

Gå till Organisationskonferensen 2020

 

 

87260_t.jpg

Rädda bildningen - skriv under adress!

NYHET. Rädda bildningen! Låt studiecentralerna fortsätta utbilda för och tillsammans med civilsamhället. Skriv under studiecentralernas adress.
01.09.2023 kl. 13:12
86168_t.jpg

Var snäll mot dig själv!

BLOGG. Hur ska man ta vara på det egna välmåendet och undvika att hamna i en stressfylld situation? Malin Ström på Svenska folkskolans vänner delar med sig av sina lärdomar från en kurs i stresshantering som hon deltog i via Förbundsarenans Erasmus+-mobilitetsprojekt.
28.04.2023 kl. 13:10
82309_t.jpg

Vill du utvecklas i ditt arbete med hjälp av en mentor?

ARTIKEL. Mikaela Hermans fick nya tankesätt och inspiration. Niklas Wahlström fick vägledning i en ny bransch, medan Anna Alenius fick reflektera över sitt eget arbete med hjälp av sin adept. Nu kan du som är anställd inom civilsamhället ansöka om en plats i Mentorix och få en mentor.
24.05.2022 kl. 09:25